Kvalitet nameštaja za spavaću sobu

Šta je u prinicipu najpotrebnije da bi se opremila jedna prosečna spavaća soba. Da li spavaća soba mora biti posebna ili može biti sasvim prosečna. Da li je kvalitet materijala presudan, dizajn materijala za nameštaj, ili i jedno i drugo, kako uklopiti kvalitet spavaće sobe, ondosno njenih elemenata i cenu. Šta je to što može da se priušti i treba li uopšte toliko ulagati u spavaću sobu.

Mnogi poznati saloni i njihovi dizajneri nude za svaku porodicu po nešto, ali je ipak akcenat opremanja stavljen na kvalitet. Na početku izdvojićemo osnovne elemente spavaće sobe:

Krevet , kao prvi i najvažniji deo našeg spavaćeg ambijnta

Ostava – ormani

Ogledalo

Tepih

Laminat, parket, keramika,etisoni…

Tehnika i rasveta

Sve gore navedeno i još mnogo toga može da bude među osnovnim elementima naših spavaćih soba, ili prostora za nameštaj, za spavanje. Stručnjaci naglašavaju da je zdrav san od izuzetnog značaja za zdravlje čoveka. Zato pre svega treba obratiti pažnju na dušek kreveta, jastuke jer ipak jednu trećinu dana uglavnom provodimo spavajući na ovim krevetima.

Na pitanje da li spavaće sobe treba da sadrže TV, tehniku itd.. je večita dilema, opet zavisi od naših navika kojih se pridržavamo pre spavanja. U principu to može zavisiti i od članova porodica, da li je spavaća soba samo za odrasle, da li je spavaća soba za samce ili za porodicu sa malom decom. U svakom slučaju na osnovu navedenih kriterijuma popunjavamo prostor za spavaću sobu.

Evo i nekoliko primera poznatih ličnosti kako uređuju svoj prostor, nama je jako interesantna ličnost Jennifer Aniston, koja uživa u ovim stvarima. U svojoj vili koja ima na neki način staromodan ali veoma glamurozan stil na lokaciji Beverly Hills-a . Ona smatra da kuća a i spavaća soba mora da sadrži nameštaj sa toplim bojama, koje podsećaju na prirodu, šumu ili neki osećaj prirode jednostavno. Pogledejate jo nekoliko ideja slavnih na sledećeoj stranici i možda će baš oni probuditi neku novu ideju za vas

Ostavite odgovor